Aktuelle Informationen zum Wintersemester

Liebe Studierende,

die AWP- und Sprachkurse starteten im Wintersemester 2021/22 in Kalenderwoche 41. Die Kurstermine sowie weitere Kursdetails können Sie dem Vorlesungsplan für Ihren jeweiligen Campus entnehmen.

Bitte beachten Sie: Alle AWP- und Sprachkurse finden aufgrund des hohen Infektionsgeschehens spätestens ab Mittwoch, 24. November 2021, bis Weihnachten online statt!

Die Prüfungsphase für AWP und Sprachen ist im Wintersemester 2021/22 von 19. bis 25. Januar. Wiederholungsprüfungen finden am 04. Dezember statt. Die Prüfungen werden gemäß aktueller Planung überwiegend in Präsenz stattfinden, weswegen es auch keine abgeänderten Prüfungsformen mehr gibt (Ausnahme: Deutsch als Fremdsprache). Bitte überprüfen Sie stets den Prüfungsplan auf der Homepage bezüglich kurzfristiger Änderungen.

Wir bieten außerdem nach wie vor die Deutschzertifikatsprüfung telc sowie die Englischzertifikatsprüfung TOEIC an. Aktuelle Termine finden Sie hier.

Wir wünschen Ihnen weiterhin ein erfolgreiches Wintersemester! Bleiben Sie gesund!

Ihr AWP- und Sprachenzentrum

Stand: 22.11.2021

Dear Students,

The language and electives (AWP) courses for the winter semester 2021/22 started in calendar week 41. You can find the course dates and further course details in the lecture schedule for your respective campus.

Please note: Due to the high rate of new infections, all AWP and language courses will be held online from no later than Wednesday, 24 November 2021, until Christmas!

The examination period for AWP and language courses for the winter semester 2021/22 will take place from 19 to 25 January. Repeat examinations will be held on 04 December. According to current planning, examinations will predominantly take place in attendance, which is why there are no longer any modified forms of examination (exception: German as a foreign language). Please make sure to always check the examination schedule on the homepage for any changes at short notice.

Furthermore, we are still offering the telc German certificate examination and the TOEIC English language certificate examination. You can find the upcoming dates here.

All the best for a successful and healthy winter semester!

Your Language and Electives Centre

as of: 22 November 2021